Galleria

Ikkuna tulevaisuuteen Parantolassa

 

 

Paimion Parantolan tulevaisuus on edelleen avoinna. Saimme upean mahdollisuuden pitää valokuvausworkshopia Parantolassa. Tästä hienosta mahdollisuudesta olen erittäin kiitollinen Paimion yritysasiamiehelle Mika Ingille, positiivisesta suhtautumisesta ja avusta, kiitos vielä Sairaanhoitopiirille, Annika Mutila Tanssikoululle ja upeille tanssija-malleille, Hakkisherkulle ihanasta ruuasta ja super hyvästä palvelusta, innostuneille idearikkaille osallistujille, sekä parhaille Helsinki Design School opiskelutovereilleni, vetäjille Sanna Kolille ja Joni Pesäkivelle, omalle perheelle kaikesta tuesta. Syvä kumarrus heille kaikille.

Workshop_13

 

Workshop_46

Oli aivan mahtavaa huomata, miten pienelle sivutoimiselle yrittäjälle annetaan mahdollisuus ja ollaan innolla mukana tukemassa ja tekemässä. Tämänkaltaisesta meiningistä pidän erittäin paljon pienessä Paimion kaupungissa. On ihanaa tehdä yhdessä juttuja. Yksin en olisi päässyt alkua pidemmälle.

 

Talvinen ja kirpeä pakkaspäivä oli valoisa. Parantola kylpee valossa tällaisina päivinä. Pääsimme heti harjoittelemaan Jonin opastuksella, miten käsitellään kovaa luonnon valoa.

Workshop_1

 

Workshop_19

Workshop_16

Workshop_14

Olen hulluna parantolan ikkunoihin. Erityisesti luentosalin jätti-ikkunoiden tarina on koskettava. Sain kuulla ikkunoista Karoliina Vitikaisen opastuskierroksella Parantolassa.

Alvar Aalto ei ollut siihen aikaan vielä kovin tunnettu, mutta sai siitä huolimatta läpi suunnitelman jätti- ikkunoista luentosaliin. Ikkunat olivat arvokkaat ja poikkeuksellisen isot ja maksava kunta ei ollut rikas.

Omituisella tavalla saan voimaa tästä tarinasta. Sopivissa olosuhteissa kun osaa pyytää, niin joku voi aina suostua.

Kaiken lisäksi huoneeseen suunniteltu kakluuni oli susi jo syntyessään. Alvar siis epäonnistui jossakin myös. Tämäkin lohduttaa minua. Virheistä huolimatta tehdään asioita. Kaikki ei aina suju suunnitelmien mukaan, se kuuluu asiaan.

Workshop_31

Workshop_37

Workshop_35

Vaikka suurin osa päivästäni kului järjestelyihin ja opastukseen, niin pienen hetken otin myös valokuvaukselle. Ennakkotehtävänä piti suunnitelma lyhyt tarina. Minun tarinani kulkee kadonneen keskittymiskyvyn jäljillä. Vastaus löytyy Parantolan suomasta rauhasta.

Workshop_59

 

Workshop_43

Workshop_34

Workshop_42

Hesarissa oli tammikuussa kirjoitus Aasian rikkaimmasta miehestä Jack Masta ja hänen tulevaisuuden näkemyksestään: ”Robotit ja keinoäly tulevat tekemään kaikki työt ihmistä paremmin. Meidän on opetettava lapsillemme urheilua, musiikkia, maalaamista ja muita taiteita. Silloin heillä on mahdollisuus” (HS 30.1.2018 Jussi Lehmusvesi).

Olisiko tässä Parantolalle tulevaisuuden näkymää?

Aurinko alkaa laskea ja on aika lopetella päivä Parantolassa. Se tuli ainakin testattua, että Parantola on unelma paikka valokuvaukselle.

Workshop_50

Workshop_53

 

Workshop_55

Workshop_56

 

2 vastausta artikkeliin “Ikkuna tulevaisuuteen Parantolassa

  1. Upeeta Mirva!Olen niin onnellinen, että tulit workshopiin. Pääsit niin syvälle ytimeen tehtävässä. Tulee ihan kylmätväreet sinun tarinasta ja kuvista! Parantola on mahtava paikka.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s