Töpseli irti – miten rentoutua?

Lomakausi alkaa olla käsillä. Upeista kesäpäivistä on päästy nauttimaan jo toukokuussa poikkeuksellisen paljon.

Tällä kertaa jaan teille kuvia keikasta jonka tein jo kevättalvella. Pääsin suureksi ilokseni valokuvaamaan ahkeraa yrittäjää Fitmehealthin Maaretia. Maaret on personal trainer, intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Kaiken lisäksi hän on upea malli.  Maaret jakaa paljon vinkkejä liikkumiseen ja juttuja liikkumisen ilosta. Kannattaa siis käydä tutustumassa Fitmehealthiin.

Huokuva-Vuorio_31

Huokuva-Vuorio_51

Huokuva-Vuorio_29

Mielestäni viimeaikaisin kirja jonka luin sopii hyvin myös tähän ajankohtaan. JP Jakosen kirjoittamassa kirjassa Stressivapaa yrittäjä kirjassa käytiin muun muassa läpi tapoja joilla erottaa työ ja arki toisistaan. Pitkällä aikavälillä tauoton puurtaminen voi johtaa väsähtämiseen. Siksi on tärkeää osata irroittaa töpseli työpäivän päätteeksi.

Mitä keinoja tähän on? Mitä keinoja sinulla on?

Huokuva-Vuorio_27

Paljastan muutamia JP Jakosen kirjassa esiteltyjä keinoja irtaantua työtehtävien painolastista. Tämä on erittäin ajankohtaista myös lomaa aloittaessa.

Ensin pitää tunnistaa erilaiset tarpeet joita ovat omat tarpeet, perheen- ja asiakkaiden tarpeet. Pitää tehdä tietoinen ele, jonka avulla erottaa työajan ja kodinajan. Tämä ele voi olla esimerkiksi:

  • Käy läpi päivän työt, viivaa yli paperille kirjatut työt ja heitä paperi roskiin
  • Kirjoita seuraavan päivän työt paperille, jätä paperi pöydälle ja unohda se. Näin vapaa-ajalla ei tarvitse muistella näitä.
  • Tee selkeä fyysinen muutos. Esim. sulje kannettava kone ja laita se hyllylle
  • Lähde vaikka lenkille

Huokuva-Vuorio_34

Huokuva-Vuorio_44

Huokuva-Vuorio_43

Velvollisuuksien hetkelliseen unohtamiseen JP Jakonen suosittelee kirjassaan laskurin nollaamista. Sillä hän tarkoittaa mielekästä tekemistä johon voit valppaana,  täysin sulautua ja uppoutua.  Ideaali olisi unohtaa itsensä harrastuksen pariin 60-90 minuutin ajan iltaisin. Harrastus voi yhtä hyvin olla fyysinen tai ei fyysinen. Kirjat, elokuvat, musiikki sopivat tähän yhtä hyvin kuin puutarhanhoito, joukkuepelit tai saliharjoittelu.

Mitä olet mieltä? Voisiko tämä toimia sinulla?

Huokuva-Vuorio_35

Itselläni omat projektit myös valokuvauksen saralla ovat tärkeitä juuri tästä näkökulmasta asiakastöiden lisäksi. Tavallaan kyse on laskurin nollaamisesta. Seuraava oma projekti on tajunnanvirta päivä Gaddin puutarhan kuvauksissa. Pukeudumme ystäväni kanssa liehuviin mekkoihin, laittaudumme ja teemme kauniin piknikin puutarhaan. Pieni hulluttelu on aina paikallaan. Siitä ehkä lisää seuraavalla kerralla.

 

Oikein ihanaa loma-aikaa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s