Lupa Surra metsän puolesta

Pidimme metsän hautajaiset Paimion parantolan metsissä. Itseä surettaa monien muiden paikallisten lisäksi päätökset metsän hakkuista. Hakkuiden alle on jäämässä suosittu virkistysalue. Polut ovat olleet kovassa käytössä ja ne ovat muotoutuneet ajan saatossa sopiviksi kaikenlaisille kulkijoille. Näihin maisemiin on tultu myös kauempaa tallustelemaan.

Huokuva_41

Metsän terveyshyödyistä alkaa olla tutkimustietoa aika paljon tarjolla. Senkin takia tämän kaltainen päätöksenteko ihmetyttää kovasti. Mainittakoon vaikka nopeasti käsilläni oleva Apteekin Terveydeksi asiakaslehti 3/2018, jossa on artikkeli eko- ja ympäristöpsykologi Kirsi Salosen tutkimustyötä metsien vaikutuksesta hyvinvointiin.

Huokuva_218

” Luonnon terveysvaikutuksia on todettu useissa tutkimuksissa. Salonen kertoo kyselyin toteutetussa kokeellisessa tutkimuksessa, jossa käytettiin lääketieteellisiä mittareita. tulosten mukaan luontoympäristö tuottaa enemmän hyvinvointia kuin rakennettu ympäristö.

Verenpaine, sydämen syke ja stressihormonitaso alenevat. Fysiologiset vaikutukset ilmenevät muutamassa minuutissa. Stressi heijastuu myös psyyken ongelmiin, kuten depressioon ja ahdistuneisuuteen. Jopa yksittäiset metsäkäynnit vähentävät oireita ja kohottavat mielialaa.

Salosen mukaan 20 minuuttia luonnossa oleskelua kasvattaa elinvoimaisuuden tunnetta. Kognitiiviset vaikutukset, kuten tarkkaavaisuuden palautuminen, ilmenevät alle tunnissa. Vähintään pari tuntia luonnossa viikottain riittää terveyden vaalimiseen.”

Huokuva_19_some

Huokuva_62_some

Huokuva_59

Huokuva_79

Huokuva_111

Huokuva_126

Pääkaupunkiseudulla toimii yritys nimeltä Mindstone oy, jossa kekseliäs yrittäjänainen Jonna Huomo elättää itsensä metsäyttämällä ihmisiä. Tämän kaltainen yritystoiminta sopisi täydellisesti myös parantolan metsiin. Se istuisi hyvin yhteen myös Alvar Aallon ideologian kanssa. Sellaista tulevaisuuden näkymää näen silmissäni, mutta nyt se on vaarassa murentua täysin.

Huokuva_215

Huokuva_213

Kiitän kovasti kuvauksiini osallistuneita rohkeita malleja. Meillä oli kiva kuvauspäivä aiheesta huolimatta.

Huokuva_222

Huokuva_221

Huokuva_43

Huokuva_72

Huokuva_70

Huokuva_68

Huokuva_88

Huokuva_97

Huokuva_131

Huokuva_121

Huokuva_138

Huokuva_93

Huokuva_177

Huokuva_171

Huokuva_163

 

Huokuva_192

Huokuva_196

Huokuva_194

Huokuva_208

Huokuva_201.somejpg

Huokuva_186._somejpg

Huokuva_185

Huokuva_212

Ilman mäntymetsää parantola on kuin valtamerten laiva ilman merta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s