Miten vuosi 2018 meni?

Aloitin blogin vuosi sitten ja lupasin tulevasta vuodesta tulevan hypyn vuosi. Paljon kaikkea vuoteen mahtuikin haasteista aina mukaviin onnistumisiin ja elämyksiin. Hyppyjä tuli eteen ja taakse. Haasteita en nyt muistele, mutta hyviä tapahtumia senkin edestä valokuvauksen saralla. ”Se mihin keskityt, kasvaa!” -ajatus mielessäni.

Sain jonkin verran uusia asiakkaita tänä vuonna ja olen niistä todella kiitollinen. Olen päässyt tekemään mm. yrityskuvausta, lapsi- ja perhekuvausta, ylioppilaskuvausta, valokuvaamaan hevosia, upeita naisia, yhdet häät, ihania asuntoja ja näyteikkunoita. Vuoden valokuvaus-workshopit olivat jälleen ihania elämyksiä. Niitä janoan lisää jatkossakin. Hyvän ystäväni kanssa hulluttelu Gaddin puutarhassa oli hauskaa. On ihanaa, kun on ystävä, joka on aina tukena, valmis heittäytymään ja innostuu ideoistani.

Metsän hautajaiset kuvauksiin oli enemmän tulijoita, kuin pystyin lopulta ottamaan. Olin siitä iloinen, koska aihe oli tärkeä ja koskettava minulle. Ilmeisesti myös monelle muulle. Näinä aikoina, kun ilmastonmuutos kovasti puhuttaa. Siitä tulikin todella kiva kuvauspäivä.

Kenties suurimman ahaa-elämyksen sain syksyllä Valokuvaaja Nani Härkösen ja Susanna Lönnrotin pitämästä Mike Michalowiczin Profit First -kirjaan perustuvasta iltamasta. Tämä kaksikko sai minut lähestulkoon rakastumaan excel-taulukkoon. Miten lähden pyörittämään yritykseni taloutta. Se oli tämän vuoden yksi suurimmista herätys hetkistäni. Siihen palaan tarkemmin vielä tulevana vuonna blogissani.

Paikallinen tanskalaista vaatemallia myyvä vaatekauppa BeWoman piti syksyllä tilaisuuden, johon oli stylisti Sohvi Nyman kutsuttu esiintymään. Olin iloinen, kun pääsin omassa kylässäni kuulemaan Sohvia. Hänen Olet ihana -konsepti on loistava.

Vartalomallin tunnistamisen jälkeen pystytään oikeilla asusteilla korostamaan jokaisen naisen parhaimpia puolia koosta riippumatta. Suosittelen lämpimästi kiinnostuneille hänen kirjaansa Olet ihana! tai verkkokurssia. Pidän tästä näkemyksestä erityisen paljon myös valokuvaajana. Itselleen sopivien asusteiden, värimaailman ja meikin lisäksi vielä imartelevat asennot, kuvakulmat ja valaistus mukaan, niin itsetuntoa kohottava valokuvauksen konsepti onkin valmis.

Olisin niin innoissani tämän kaltaisista kuvauksista naisille. Tämän näkemyksen jakava stylisti olisi loistava apu. Tähän innostukseen hankin ihailemani valokuvaajan Sue Brycen poseerauskortit, joita odotan innolla pääseväni kokeilemaan inspiroivasti tulevissa kuvauksissa. Joten ei siis pelkoa, että ideat loppuisivat kuvauksissa kesken asentojen suhteen. Kortteja ja asentoja on 245. Myös itsetuntoa kohottavat sensuellit buduaarikuvaukset ovat mahdollisia.

Joka tapauksessa minua hymyilytti tapahtuman aikana niin paljon, että poskipäät olivat hyvän aikaa krampissa. Näin jälkikäteen tarkasteltuna paljon kivoja asioita ja tapahtumia on mahtunut vuoteeni. Olen niistä todella kiitollinen. Pieni muistelu tuntuu hyvältä. Nyt voin hyvillä mielin suunnata katseen taas tulevaan.

Blogi_6

Blogi_7

Blogi_8

Blogi_9

Blogi_11

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s